У месној заједници Центар у Малом Зворнику, на четири локације, обележена су паркинг места за особе са инвалидитетом.

Паркинг места видно су обележена испред Дома здравља, поред зграде Општинске управе, испред Библиотеке „17. септембар“ и Јавног комуналног предузећа „Дрина“.

Наредних дана биће постављене и одговарајуће рампе за приступ особа са инвалидитетом, као и налепнице за навигацију за слепа и слабовида лица.

Постављање рампи предвиђено је испед зграде Дома културе и код Полицијске станице.

Предстоји и прилагођавање ивичњака у улици Краља Петра I, за лакше кретање особа са инвалидитетом.

Радови се одвијају на предлог мештана, у оквиру акције „Мали Зворник по мери грађана“ коју реализује и финансира локална самоуправа, из средстава пореских обвезника, уз подршку Владе Швајцарске, кроз Програм реформе пореза на имовину.

Побољшање услова за кретање особа са инвалидитетом коштало је 991.000 динара, при чему финансијско учешће неформалне групе грађана која је предложила наведене активности износи око 10 посто вредности радова.

Реализована су два пројекта, под називом „Мали Зворник без баријера“ и „Проходност плус: Инклузивна навигација за слепа и слабовида лица“.

Укупно 9 пројекта подржано је у оквиру Јавног позива за суфинансирање предлога у спровођењу акције „Мали Зворник по мери грађана“ у 2023. години.