20.05.2015.

Пријемом у београдској Бајракли џамији у понедељак је обележено 147 година постојања исламске заједнице у Србији, а реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић поручио је да је то за муслимане Србије велики дан.

Муфтија Мухамед Јусуфспахић навео је да се овај дан обележава на сећање када је Државни Совјет Кнежевине Србије донео одлуку да се муслиманима вароши београдске омогући клањање, слављење, светковање, величање самога Бога у џамији која је, након што је била порушена, поново отворена 18. маја 1868. године.

Пријему у Бајракли џамији присуствовали су председница Народне скупштине Маја Гојковић, шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, изасланик председника Републике Србије, принц Александар Карађорђевић, као и бројни представници дипломатског кора и других верских заједница.

Испред наше општине пријему су присуствовали Зоран Јевтић и Богдан Дукић, председник и заменик председника општине Мали Зворник, Главни имам Малог Зворника Сулејман еф. Ахмети, Главни имам Меџлиса Мали Зворник Мехмедалија еф. Вели. Присуство амбасадора Турске у Србији Мехмета Кемала Бозаја је искоришћено за неформални разговор и о нашој општини, о раду исламске заједнице у Малом Зворнику, као и о потенцијалним инвестицијама и интересовањима Турске Републике за нашу општину.