Предшколска установа „Црвенкапа“, Мали Зворник, добила је од Владе Јапана 50.642 евра за санацију дотрајале кровне конструкције на згради вртића.

Уговор о донацији директорка ПУ„Црвенкапа“, Јелена Николић, потписала је у Београду у петак, 23. фебруара.

Свечаној церемонији потписивања донаторских уговора са Владом Јапана, коју је у Палати Србија организовало Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, присуствовао је и председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић.

Он је у име локалне самоуправе захвалио Влади Јапана на средствима опредељеним за вртић „Црвенкапа“, истакавши да је ово веома значајна помоћ за грађане Малог Зворника, јер ће допринети бољим и безбеднијим условима за боравак деце у обданишту.

Председник је истакао да ово није прва донација коју Мали Зворник добија од Владе Јапана, те да је ова пријатељска земља кроз Пројекат за основне потребе становништва (ПОПОС) и раније помагала грађанима ове локалне заједнице.

Јевтић је захвалио и Републици Србији и Министарству државне управе и локалне самоуправе који су помогли да се Мали Зворник нађе међу 6 општина које су овог пута добиле донацију.

Директорка ПУ„Црвенкапа“, Јелена Николић, рекла је да је рок за завршетак радова на обнови крова на вртићу годину дана и да ће установа одмах почети са реализацијом свих неопходних административних процедура и осталих активности како би радови што пре почели.

Она је такође захвалила донатору, као и Републици Србији, на помоћи за унапређење услова за боравак малишана у вртићу „Црвенкапа“ у Малом Зворнику.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић