На предлог мештана месне заједнице Доња Трешница, општина Мали Зворник обновила је спортски терен у овом селу.

Набављене су и постављене нове мреже за рукоментне голове, 4 клупе за седење, канта за смеће и уређена ограда око игралишта.

У оквиру радова, обављено је и фарбање линија на спортском терену, конструкције голова и коша.

Санација игралишта извршена је у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана“, а радови су коштали 628.000 динара.

Грађани месне заједнице Доња Трешнице подржали су пројекат учешћем у извођењу радова у вредности од 10 посто.

У прилогу текста су фотографије које показују изглед игралишта пре уређења, за време извођења радова и након обнове.

Укупно 9 различитих активности и радова на територији општине у текућој години обухваћено је пројектом „Мали Зворник по мери грађана“, а за ове намене опредељено је укупно 5.200.000 динара, од чега су 4.000.000 динара средства општине, а преосталих 1.200.000 динара донација Владе Швајцарске, која је наведени пројекат подржала кроз Програм реформе пореза на имовину и који општина Мали Зворник, уз подршку Швајцарске агенције за развој (SDC), реализује од 2018. до 2021. године.

Председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да су радове у месним заједницама у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана“ предложили грађани на позив локалне самоуправе средином протекле године и своје предлоге подржали потписима.

Он је навео да му је веома драго што су грађани показали велико интересовање за учешће у пројекту, да овакав начин рада општина раније није практиковала, али да се испоставио као веома добар и да верује да ће грађани убудуће још активније учествовати у одлучивању о трошењу новца из буџета и унапређењу услова за живот у локалној заједници.

Јавни позив за доделу средстава за реализацију предложених радова спроведен је током августа 2020. године, након чега је комисија општине разматрала приспеле предлоге и изабрала оне који су испунили прописане критеријуме.

Љиљана Ристановић