Мали Зворник, 20.03.2020. године

За суграђане који су се пријавили да волонтирају при Call центру Општинске управе Мали Зворник за пружање помоћи старим лицима у набавци основних животних намирница и лекова, током епидемије вируса Корона, у петак, 20. марта, одржана је обука за правилно и безбедно поступање током рада на терену, уз примену одговарајућим мера превенције.

Најважнија упутства о заштити од заразе корона вирусом волонтерима је пружило медицинско особље малозворничког Дома Здравља, након чега су им уручене заштитне маске и рукавице.

Едукација је одржана по налогу општинског Штаба за ванредне ситуације , као обавезни део процедуре пре изласка волонтера на терен.

Ради јасне идентификације лица које је локална самоуправа одредила да пружају помоћ старима и спречавања могућих злоупотреба, општина Мали Зворник издаће одговарајуће легитимације волонтерима и осталим члановима оперативних мобилних тимова, које ће они носити на себи, као знак препознавања. 

Откако је уведен, средином протекле седмице, Call центар Општинске управе Мали Зворник свакодневно прима на десетине позива старијих суграђана за помоћ у набавци намирница и лекова. 

Радно време Call центра општине Мали Зворник за подршку старијим суграђанима је свакодневно, и викендом, од 07 до 15 часова, и оквиру њега ангажовано је више оператера. 

За јављање грађана за сада функционише један телефонски број, 015/7 195 196, а уколико буде потребе, у наредном периоду, рад центра биће продужен и уведено више телефонских бројева за контакт са суграђанима. 

Општина Мали Зворник, током ванредног стања, преко Call центра, пружаће неопходну помоћ и подршку самачким старачким домаћинствима на подручју општине, односно старима, од 65 и више година, који живе сами и немају никог ко би за њих обавио набавку хране и лекова. 

Општински штаб за ванредне ситуације позвао је угрожена стара лица да се јављају на поменути званични број телефона Call центра општине Мали Зворник  и затраже помоћ уколико им је неопходна, те да прате искључиво званична саопштења и упутства Штаба на сајту општине Мали Зворник, на адреси www.malizvornik.rs и Фејсбук страници општине Мали Зворник

Љиљана Ристановић

 {gallery}/2020/2020-03-20_volonteri{/gallery}