Мали Зворник, 26.04.2018. године 

Како би грађанима омогућила што квалитетнију примарну здравствену заштиту, Општина Мали Зворник финансираће долазак специјалисте ортопедије једном седмично у локални Дом здравља, наредних годину дана. Захваљујући овој одлуци, после више од десет година, ортопед ће од 08. маја текуће године поново долазити у Мали Зворник, а ординираће уторком, од 11.00 часова.

Председник општине Зоран Јевтић каже да је одлука локалне управе о финансирању доласка специјалисте ортопедије четири пута месечно у Дом здравља Мали Зворник донета у склопу бриге општине о здравственој заштити становништва, у намери да грађанима приближи и учини доступнијим услуге Здравственог центра у Лозници.

„На овај начин грађани ће много брже и лакше, без трошкова транспорта до Лознице и назад, моћи да добију преглед ортопеда, који ће у малозворничком Дому здравља радити уторком, од 11.00 часова“, рекао је Јевтић, истичући да је у питању чувени специјалиста др Никола Петричић из Лознице. 

Он је напоменуо да Општина Мали Зворник обезбеђује долазак и осталих осам специјалиста и субспецијалиста у Дом здравља, једном или два пута месечно, за шта на годишњем нивоу из буџета издваја 2,5 милиона динара. 

Међу њима су интерниста, пнеумофизиолог, психијатар, неуролог, субспецијалиста кардиолог, субспецијалиста ендокринолог, субспецијалиста гастроентеролог и субспецијалиста реуматолог. 

Захваљујући сталним улагањима општине у унапређење услова за рад Дома здравља у Малом Зворнику, ова здравствена установа испунила је све прописане критеријуме за продужење лиценце за рад на седам година, коју јој је прошле године издала надлежна агенција.              

У установи истичу да их у другој половини маја текуће године очекује нова редовна посета представника Агенције за акредитацију здравствених установа у Србији, коју ће, као и увек до сада, спремно дочекати. 

Љиљана Ристановић