Мали Зворник, 20.04.2018. године

Општина Мали Зворник подржала је отварање одељења Високе школе техничких струковних студија из Чачка у просторијама малозворничке средње школе. 

Према речима председника општине Зорана Јевтића, отварање одељења нове високошколске установе у Малом Зворнику подржано је у оквиру плана локалне управе да смањи одлазак младих из општине и омогући им студирање “код куће“, уз минимум трошкова. 

Он је саопштио да је у питању државна школа, са традицијом од 1960. године, која, поред осталог, нуди образовање за најпопуларнија и најтраженија занимања у области информационих технологија. 

Студенти који одлуче да похађају ову школу у Малом Зворнику моћи ће да се определе за неки од три акредитована студијска програма, електроенергетика, инжењерска информатика и информационе технологије, који ће се одвијати по принципима Болоњског процеса. 

Оглас за упис студената на наведене смерове у школској 2018/2019. години је у току. 

Реч је о трогодишњим струковним студијама (180 ЕСПБ бодова), а школа нуди и могућност наставка студирања на специјалистичким студијама (четврта година, 240 ЕСПБ бодова) и мастер струковним студијама (пета година, 300 ЕСПБ бодова). 

Настава ће бити одржавана у Средњој школи у Малом Зворнику, уз годишњу школарину од 85.000 динара, са могућношћу плаћања на 12 месечних рата. 

Више о овој школи и условима студирања, заинтересовани могу пронаћи на званичном интернет порталу школе, на адреси www.visokaskolacacak.edu.rs. 

Од прошле године, младима у Малом Зворнику доступно је и студирање у области права, економије, безбедности и менаџмента. 

У питању су смерови при одељењу Факултета за пословне студије и право Универзитета „Унион – Никола Тесла“ из Београда, које је отворено такође уз подршку Општине Мали Зворник, а настава се одвија у просторијама Библиотеке „17. Септембар“. 

 Љиљана Ристановић