Предузимајући активности дефинисане усвојеним Акционим планом за реализацију Акције „Мали Зворник по мери грађана“, данас је у сали Скупштине општине Мали Зворник одржан предконсултативни састанак са председницима Савета месних заједница на тему израде јавног позива за реализацију Акције Мали Зворник по мери грађана. Надлежна лица објаснила су присутнима основне постулате „Акције“ и начелне интенције, а овом приликом дискутовано је и о искуствима из претходне фазе.

Посебан осврт дат је тематици укључивања осетљивих група у буџетске процесе и конкретну Акцију и дефинисање адекватних модалитета за подношење и реализацију конкретних предлога од стране осетљивих група, као и за реализацију обавезног учешћа у пројекту у висини од 10% укупне вредности Пројекта, које се одвија кроз волонтерски или други ангажман, односно учешћем кроз суфинансирање.

Због важности теме, састанку је присуствовао и председник општине Мали Зворник, господин Зоран Јевтић, који је присутнима изнео стратешки циљ општине Мали Зворник – да се грађани питају и буду укључени у све буџетске процесе.

Договорено је да се у следећој фази у оквиру свеопштих консултација са грађанима издиференцирају конкретни предлози за израду јавног позива и да се прихватљива решења имплементирају у нацрт документа, који ће разматрати Скупштина општине Мали Зворник.

На крају састанка присутнима су представљени онлајн Анкета и Упитник који ће служити у току консултација за прикупљање конструктивних предлога за побољшање Јавног позива.

Заинтересовани грађани могу се директно укључити у процес консултација попуњавањем анкете и упитника на следећим линковима:

Анкета: https://bit.ly/3J8Jydv

Упитник: https://bit.ly/3ybu7uZ