Традиционални, 11. сусрет челника и грађана Малог Зворника и Зворника одржан је на обновљеном пешачком мосту краља Александра I Карађорђевића на Дрини у уторак, 03. августа, у оквиру манифестације „Људи и мостови“.

У обраћању окупљенима на мосту председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, оценио је овај дан као велики за Зворник и Мали Зворник.

Јевтић је захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу и његовом кабинету на помоћи у обнови моста, подсетивши да је Република Србија реконструкцију моста финансирала са 600.000 евра.

„Увек смо ту да једни другима помажемо. Зворник и Мали Зворник су једна душа и једно тело, рекао је Јевтић и навео да се то најбоље видело и осетило у протеклим месецима, током вакцинације против вируса корона, када је за грађане Зворника на малозворничком пункту за имунизацију обезбеђена вакцинација једнако као и за Малозворничане, истакавши да су на вакцинацију у Мали Зворник, осим из Зворника, долазили и из бројних других места у Босни и Херцеговини.

Он је рекао да верује да би и град Зворник у сличној ситуацији поступио на исти начин и помогао грађанима Малог Зворника уколико би то било потребно.

Грађанима се обратио и градоначелник Зворника, Зоран Стевановић.

“Ове године срећемо се у новом амбијенту, захваљујући реконструкцији старог моста који сада има ново рухо”, рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић и захвалио Републици Србији, која је омогућила обнову моста.

Он је истакао да је овај гранични прелаз недавно добио статус међународног граничног прелаза и оценио да је то од великог значаја за грађане са обе обале реке Дрине.

Након обраћања челника два места, уследила је традиционална размена симболичних поклона које су један другом на дар донели градоначелник Зворника и председник општине Мали Зворник.

Манифестација “Људи и мостови” употпуњена је изложбом слика насталих у претходних 15 година на традиционалној малозворничкој ликовној колонији.

Удружење жена Мали Зворник, у оквиру програма, изложило је храну, ручне радове и старе експонате.

За присутне је уприличен и пригодан културно – уметнички програм, у којем су учествовали ученици Основне музичке школе “Војин Kомадина” и чланови Фолклорне секције Библиотеке “17. септембар” из Малог Зворника.

Манифестацији је присуствовала и делегација из грчког града Драма, која је у посети граду Зворнику у оквиру манифестације „Зворничко културно лето 2021“.

Љиљана Ристановић