За матуранте Средње школе у Малом Зворнику, као потенцијалне возаче, у среду, 21. априла, одржано је онлајн предавање на тему безбедности у саобраћају.

Предавање је организовало Удружење параплегичара Мачванског округа у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије (АБС), у оквиру пројекта „Још увек возим“.

Кроз иновативан приступ образовању младих, стручњак у области саобраћаја и лице са инвалидитетом, које је инвалидност стекло у саобраћајној незгоди, преношењем знања и искуства, едуковали су младе Малозворничане о безбедности у саобраћају и поштовању саобраћајних прописа, указујући на последице саобраћајних незгода.

Заменик председника општине Мали Зворник и члан локалног Савета за безбедност, Милош Радојчић, рекао је да су Савет за безбедност и локална самоуправа подржали предавање о безбедности у саобраћају за матуранте, истакавши да су предавања на ову тему веома корисна за младе будуће возаче и да сматра да је потребно чешће организовање оваквих едукација у циљу достизања вишег степена саобраћајне културе међу младима.

Стручни део онлајн предавања реализовао је представник Агенције за безбедност саобраћаја, док је у другом делу личну причу и сопствено искуство испричало лице које је било жртва саобраћајне незгоде.

Предавање је подржано од Управе саобраћајне полиције и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Министарства за рад запошљавење, борачка и социјална питања и републичке Агенције за безбедност саобраћаја.

Љиљана Ристановић