Мали Зворник, 22.02.2019. године

Општина Мали Зворник учествује на 41. Међународном сајму туризма, који се у Београду одржава од 21. до 24. фебруара. Своју јединствену туристичку понуду представља у Хали 4 Београдског сајма, на штанду број 4085/1, у оквиру промоције регије Подриња, заједнички са градом Лозница и општинама Крупањ и Љубовија. На престижној манифестацији, Мали Зворник презентује природне потенцијале, богато културно наслеђе, манифестације, домаћу радиност и локалну гастрономију. Као изузетно атрактивне локалитете, и овог пута представиће знаменитости „Подземни град Карађорђевића“ и археолошко налазиште „Орловине’’. Посебна пажња биће посвећена најави и промоцији завршнице Првог отвореног светског првенства у лову сома бућком – „Србија 2019“, која је предвиђена на Зворничком језеру, од 06. до 10. јула 2019. године. 

Првог сајамског дана, у четвртак, на штанду Малог Зворника Библиотека „17. септембар“ представила је традиционалну културну манифестацију „Малозворничка ликовна колонија“, док су Удружење жена „Незаборав“ и Пољопривредно газдинство „Лукић“ из Радаља посетиоцима презентовали домаћу кухињу подрињског краја, различите производе од органски гајеног воћа и поврћа, шумских плодова, лековитог биља, као и сувенире и друге ручно рађене предмете. 

Током данашњег наступа на манифестацији посетиоцима су предочени смештајни капацитети у сеоским домаћинствима на подручју општине Мали Зворник и ресторанска понуда, док је за сутрадан предвиђено представљање хотелске понуде. 

Трећи дан београдског Сајма туризма, у суботу, 23. фебруара, на штанду Малог Зворника биће прилика за промоцију ловног и риболовног туризма. 

 У 12.00 часова планирано је одржавање конференције за новинаре, на којој ће бити представљено Прво отворено светско првенство у лову сома бућком –  „Србија 2019“, у организацији Савеза бућкароша Србије, од 30. јуна до 10. јула на Дунаву, Тиси и Дрини, чија завршница је предвиђена на Зворничком језеру, од 06. до 10. јула 2019. године. 

На затварању манифестације, као и током сва четири сајамска дана, посетиоци ће моћи да сазнају више о културно – историјском објекту „Подземни град Карађорђевића“ у Малом Зворнику, који би, након реконструкције, санације и опремања главних просторија, врата за посетиоце могао отворити за око два месеца, тачније до краја априла текуће године. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-02-22_sajam_turizma{/gallery}