Мали Зворник, 07.07.2020. године

Дом здравља Мали Зворник добио је ново санитетско возило и аутоматски биохемијски анализатор. 

Санитет и лабораторијска опрема коштали су укупно око 7,5 милиона динара, а набавка је, већим делом, финансирана средствима из буџета општине. 

Део новца за куповину возила и опреме, у износу од око 600.000 динара, донирали су локални привредници. 

Директорка установе Валентина Ристић захвалила је локалној самоуправи и привредницима на вредној набавци за Дом здравља, истакавши да су куповином санитета и лабораторијске опреме знатно побољшани услови за примарну здравствену заштиту становништва и омогућени бољи услови рада за запослене у установи. 

Она је истакла да је ово друго по реду санитетско возило које је општина купила Дому здравља у последње три године, наводећи да је пре њега, 2017. године, набављено теренско санитетско возило, марке Dacia Duster, предвиђено првенствено за вожњу у брдовитим и тешко доступним пределима. 

Директорка малозворничког Дома здравља подсетила је да је комби санитетско возило купљено и 2008. године, док је Дом здравља још био у саставу Здравственог центра „Др Миленко Марин“, а да је аутоматски биохемијски анализатор обновљен након скоро 10 година од последње набавке, додајући да је претходни апарат купљен 2011. године и да је прилично дотрајао, те да је било право време за куповину новог. 

Набављени санитет, марке Ford Custom L2H2, са пратећом опремом, коштао је 3.750.000 динара, док је вредност лабораторијске опреме 3.600.000 динара. 

Ристић је рекла да се испорука возила и опреме очекује за 30 до 40 дана, колико стандардно трају процедуре по окончању јавне набавке. 

У овом случају, оне подразумевају увоз и царињење купљеног возила и опреме, те припрему санитета за употребу, која укључује опремање возила по прописаним стандардима, пратећом опремом и сигнализацијом. 

Директорка Дома здравља навела је и то да су уговори о куповини санитета и биохемијског анализатора послати добављачима на потписивање. 

Љиљана Ристановић