14.12.2016. године 

Нова комбинована грађевинска машина – СКИП,  коју је Јавно комунално предузеће „Дрина“ Мали Зворник набавило уз помоћ општине, стигла је данас пре подне.  У питању је савремени ровокопач са утоваривачем, вредан 8,5 милиона динара, захваљујући којем ће бити олакшан посао одржавања локалних путева и других грађевинских радова у општини. 

За набавку машине из буџета општине издвојено је 3 милиона динара, док је остатак потребних средстава обезбеђен из кредита, у банци Интеза.

Поводом набавке машине, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је да је овим решен дугогодишњи проблем Јавног комуналног предузећа „Дрина“, везан за недостатак адекватне механизације.

Према његовим речима, куповином машине биће омогућена квалитетнија услуга и остваривање значајних уштеда у буџету у будућности, јер неће бити потребе за ангажовањем такве машине од стране трећих лица.

 

 

 

Набавком новог СКИП-а значајно је обновљена механизација ЈКП „Дрина“ Мали Зворник, које је до сада у свом скромном возном парку имало сличну машину, али веома стару и дотрајалу.

Директор предузећа  Драган Чикарић изјавио је да ће комунално предузеће, захваљујући набавци нове грађевинске машине, бити у могућности да брже и ефикасније отклања кварове на мрежи и изводи захтевније грађевинске послове. У том циљу у наредном периоду у плану је куповина неопходних прикључака за машину.

Он је истакао да СКИП машина има вишеструку употребну намену и представља управо оно што је општини и комуналном предузећу недостајало.

 

 Набављена СКИП машина је марке „Хидромек“, водећег турског произвођача грађевинских машина.

Љиљана Ристановић


{gallery}2016/2016-12-14_skip{/gallery}