Мали Зворник, 02.09.2019. године

Основне школе на подручју општине Мали Зворник ове године богатије су за 78 ђака, који су данас, по први пут, сели у школске клупе. Поводом почетка нове школске године, председник општине Зоран Јевтић обишао је малозворничке основне школе и ђацима првацима честитао полазак у школу, уручивши им на поклон комплете књига за први разред.

Јевтић је поздравио прваке и пожелео им срећно школовање, наводећи да је то, за сваког човека, најлепши период у животу.

Поручио им је да су образовање и знање веома важни, али да у школи, пре свега, треба да науче да буду добри другари и добри људи.

Окупљеним родитељима пренео је планове локалне самоуправе за унапређење услова за школовање деце, везаних првенствно за изградњу и адаптацију школа, додајући да је општина у буџету планирала средства за обезбеђење бесплатног превоза за све ученике основних и средњих школа у општини, бесплатних књига за ученике првог разреда, те изградњу спортских и дечјих игралишта и мобилијара по месним заједницима.

Према његовим речима, општина Мали Зворник изашла је у сусрет родитељима деце која су кренула у први разред на територији општине издвојивши одређена средства из буџета за набавку комплета књига за прву годину школовања, сматрајући да ће им таква подршка добро доћи.

Јевтић је књиге првацима уручио у присуству својих сарадника, директора основних школа и учитеља. 

{gallery}/2019/2019-09-02_prvaci{/gallery}