Мали Зворник, 24.07.2018. године

Општина Мали Зворник позвала је грађане да 04. августа 2018. године у Бачкој Паланци присуствују државној манифестацији којом ће бити обележена 23. годишњица операције “Олуја” и прогона Срба из Хрватске.

За све заинтересоване тог дана о трошку општине Мали Зворник биће обезбеђен аутобуски превоз до места одржавања манифестације и назад, са поласцима аутобуса  из Велике Реке у 14.00 часова и Малог Зворника у 14.30 часова.   

„Општина Мали Зворник и њени грађани и ове године учествоваће у обележавању овог важног датума у новијој српској историји, у жељи да се недела, као што је хрватска акција”Олуја”, никад више и никоме не догоде“, изјавио је председник општине Зоран Јевтић поводом обележавања 23. годишњице прогона Срба из Хрватске.  

Он је објаснио да сви који желе да, преко општине Мали Зворник, учествују на манифестацији, треба што пре да се пријаве, ради обезбеђења места у аутобусима, те да пријаву могу извршити у Општинској управи Мали Зворник, код службеника Милана Остојића.  

Обележавање Дана сећања на  страдале и прогнане Србе у акцији „Олуја“, 05. августа 1995. године, организује Влада Републике Србије 04. августа 2018. године у Бачкој Паланци. 

Акција “Олуја” је највеће и једно од најсуровијих етничких чишћења на подручју бивше СФРЈ у сукобима 1990-их. 

Љиљана Ристановић