Мали Зворник, 23.05.2018. године

Општина Мали Зворник и ове године за 50 пољопривредника са свог подручја организовала је посету Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду. Одлазак на престижну манифестацију уприличен је о трошку општине по четврти пут, у склопу подршке коју локална управа пружа пољопривреденицима у Малом Зворнику.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је групна посета Новосадском сајму традиција коју општина негује, у жељи да најзначајнију манифестацију у области пољопривреде у Србији учини доступнијом пољопривредницима. Он навео да је из општинског буџета за ту намену утрошено око 40 000 динара, чиме су финансирани трошкови превоза и улазница на сајам.

За одлазак на Сајам пољопривреде у Новом Саду, који је прилика је да се на једном месту и у једном дану виде нови трендови и иновације у пољопривреди, остваре контакти, а понешто и пазари, међу пољопривредницима у Малом Зворнику и ове године владало је велико интересовање. 

Према речима Драгана Крстића из Доње Борине, иначе стручног сарадника за пољопривреду предузећа „Пољосавет“ доо из Лознице, који је у групи са пољопривредницима из Малог Зворника посетио овогодишњи Новосадски сајам, сви су веома задовољни посетом, а новине које су могли да чују и виде овом приликом користиће у даљем планирању послова у пољопривреди. 

Осим за информисање и разгледање, посету 85. Сајму пољопривреде и повољне сајамске цене малозворнички пољопривредници искористили су за куповину опреме, различитих алата и резервних делова за машине.

Неки од њих овом приликом прибавили су предрачуне за набавку нове механизације, трактора и косилице. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2018/2018-05-25_sajam_poljoprivrede{/gallery}