Туристичка организација општине Мали Зворник обавештава грађане да је овогодишње пливање за Богојављенски крст отказано због високог водостаја реке Дрине.

Због погоршане временеске ситуације и црвеног метеоаларама као и најављених обилних падавина и пораста нивоа река организатор манифестације је од стране ХЕ „Зворник“ обавештен да се очекује доток воде и преко 2.000 м3/сек на реци Дрини и да ће због одржавања коте акумулације активирати преливне уставе на брани.

Тренутни доток измерен на брани у Малом Зворнику износи 2.000 м3/сек са тенденцијом пораста.

ХЕ „Зворник“ у таквим условима, поштујући своје процедуре није у могућности да обезбеди услове за безбедно одржавање манифестације.

Осим тога повећани дотоци проузрокују и повећано присуство плутајућег отпада (дрвеног, пластичног, …) што представља додатни ризик.

Сходно наведеном организатори манифестације „Пливања за Часни крст“ су одлучили да овогодишњу манифестацију откажу из безбедоносних разлога уз извињење свим грађанима који су желели да узму учешће. Надамо се да ће следеће године бити повољнији услови и да ће бити настављена традиција одржавања ове манифестације.

Традиционално богојављенско пливање за Часни крст требало је да буде одржано данас на Зворничком језеру са почетком у 12 часова.