27.10.2014.
Двадесетпетогодишњи Павле Вељовић из Малог Зворника учествоваће на светском првенству у natural bodi bildingu и фитнесу које 19. новембра у Лас Вегасу (САД) организује највећа светска натурал фитнес федерација Musclemania из Калифорније. Учешће на такмичењу највишег ранга у овом спорту омогућио му је висок пласман на Европском првенству одржаном половином октобра у Барселони, где је освојио треће место. 

Вељовић се овим спортом бави од почетка студија на Факултету за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду, на којем је недавно и дипломирао.

Први запажен успех овај младић остварио је, такође недавно, у Мостару на балканском првенству, које је по први пут у нашем региону организовано у септембру ове године. Била је то идеална прилика коју је Павле искористио и обрео се у самом врху. 

Да би тамо и остао, и свој град и земљу из које долази достојно представљао, неопходна су значајна новчана средства за процес припреме, путовања и боравка у САД-у. Породица Вељовић се нада да ће Павлу, осим локалне самоуправе, подршку пружити установе, предузећа и појединци у општини. Сви који су у прилици да помогну и подрже Павла на путу до успеха могу га контактирати путем мејла: payo211@gmail.com

 

{gallery}2014pavle{/gallery}