05.06.2017. године 

Бициклистичка тура Борања – Доња Трешница и пешачка тура Доња Трешница – Читлук, које су у недељу, 04. јуна, у Малом Зворнику организовала планинарско – бициклистичка друштва „БицикЛО“ из Лознице и „Шарена буква“ из Малог Зворника, окупиле су више од 100 учесника, међу којима и представнике општинског руководства у Малом Зворнику, који су одлучили да личним учешћем подрже манифестацију.

Бициклистичка тура вожена је на релацији Радаљско језеро – Борања – Шарена буква – Планина – Чавчић – Доња Трешњица, а у повратку Планина – Липово брдо – Радаљско језеро, док су се учесници пешачке туре, са којима су били председник општине Зоран Јевтић и његов заменик Милош Радојчић, кретали на потезу Доња Трешница – Читлук.

Према речима секретара малозворничког удружења планинара и бициклиста Предрага Спасојевића, осим дружења и боравка у природи, циљ заједничке акције локалних удружења био је да промоцијом својих активности покажу сјајне природне услове које Мали Зворник и Лозница имају за планинарење и бициклизам и тако допринесу промоцији туристичких потенцијала ових општина.

У оквиру пешачке туре, од Доње Трешнице до Читлука, учесници су ишли на видиковац Збир, изнад Зворничког језера и до улаза у пећину Радашницу, где су могли да уживају у погледу на околину, виде стабла букве необичног изгледа и узгред сазнају више о историји ових локалитета. 

По повратку на циљ уследио је заједнички ручак и дружење свих учесника, уз дегустацију локалних специјалитета од домаћих производа.

 Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-06-04_planinari/{/gallery}