29.06.2017.године

Ликовна колонија у Малом Зворнику, која се одржава традиционално, већ 12 година, отворена је данас пре подне у Омладинској сали Библиотеке „17. септембар“, у присуству бројних учесника и гостију.

Манифестацију је отворио председник општине Зоран Јевтић , који је том приликом уметницима пожелео успешан рад и угодан боравак у општини.

Међу гостима на отварању манифестације био је начелник Полицијске управе у Шапцу Зоран Јевђенић, који је службени боравак у Малом Зворнику, другим поводом, искористио да својим присуством подржи културни догађај, какав, по његовом мишљењу, немају неке привредно моћније општине, напомињући да је култура, као и безбедност, важан сегмент у који треба улагати. Он је учесницима, такође, пожелео успешан рад и боравак у Малом Зворнику, напомињући да ће о њиховој безбедности, као и о безбедности свих осталих грађана, радећи свој посао, одговорно бринути припадници полиције.

Славојка Спасеновић, директорица малозворничке библиотеке, која је организатор манифестације, рекла је да је овогодишња сликарска колонија тематски посвећена знаменитостима и знаменитим личностима општине Мали Зворник, мада ће уметници, као и увек до сада, моћи да сликају и на слободну тему.

Она је саопштила да је овогодишња ликовна колонија најмасовнија и садржајима најбогатија до сада.

Учествује 35 сликара, из готово свих крајева Србије, међу којима су углавном академски сликари.

“Ликовна колонија у Малом Зворнику по први пут трајаће 4 дана, од 29. јуна до 02. јула. Ове године уведен је пратећи програм, који треба да боравак уметника у општини учини садржајнијим”, рекла је Спасеновић, истичући да је овај летњи догађај постао омиљен међу сликарима, због чега је обогаћен и продужен за један дан.

Према програму манифестације, вечерас ће у Дому културе наступити фолклорна секција библиотеке, од 19.00 часова. Следећег дана, такође у 19.00 часова, на програму је вече хумора и сатире, у оквиру којег ће гостовати познати карикатуриста Сава Бабић. У суботу, учеснике очекује излет на језеро у Сакару, током којег је планирана вожња катамараном по језеру, док ће на обали организатор у котлићима припремати нека од традиционалних локалних специјалитета.

Последњег дана манифестације, у недељу у 17.00 часова, у Дому културе у Малом Зворнику је отварање изложбе и представљање радова насталих у оквиру колоније.

Изложба ће остати отворена за посетиоце током читавог лета.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-06-29_likovna_kolonija_2017/{/gallery}