Мали Зворник, 16.04.2019. године

У оквиру пројекта Министарства државне управе и локалне самоуправе „Подршка спровођењу Акционог плана Стратегије реформе јавне управе – реформe локалне самоуправе 2016-2019“, спроводи се „Функционална анализа у јединицама локалне самоуправе у Републици Србији“ као део активности из Акционог плана Стратегије реформе јавне управе 2018-2020 чију реализацију подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу.

Функционална анализа ће бити спроведена уз подршку Пројектног консултантског тима Министарства у општини Мали Зворник и још 14 локалних самоуправа различитих структура, величина и степена развијености, како би пружила подршку јединицама локалне самоуправе и понудила модел за ефикаснију организацију и обављање послова у оквиру процеса реформе јавне управе.

Први заједнички састанак представника свих предложених локалних самоуправа (ЈЛС) које ће учествовати у реализацији пројектног задатка са представницима Пројектног консултантског тима одржан је данас у Палати Србија у Београду. На састанку су ближе представљени циљеви функционалне анализе и планиране активности

Обраћајући се присутнима, Саша Могић, помоћник министра за локалну самоуправу у Министарству државне управе и локалне самоуправе је истакао да функционална анализа има за циљ да локалним самоуправама и установама, чији је оснивач ЈЛС, понуди моделе за ефикаснију организацију. Анализа ће за резултат имати израђене препоруке и моделе функционалног организовања, прилагођене објективним потребама ЈЛС и установа, имајући у виду важећи законодавни оквир, а у складу са принципима економичности, ефективности, одговорности за резултате рада и транспарентности. Поред тога у оквиру следеће фазе пројекта, Министарство ће наставити да пружа подршку изабраним локалним самоуправама у спровођењу предлога из функционалне анализе.

{gallery}/2019/2019-04-16_funkcionalna_analiza{/gallery}