Имунизација становништва у месним заједницама општине Мали Зворник почела је у уторак, 13. априла, вакцинацијом грађана у амбулантама у Великој Реци, Цулинама и Доњој Трешници.

Уприличене су и 2 кућне посете и вакцинисано 2 старих непокретних лица, у засеоку Роповић у Великој Реци и Горњем Читлуку у Цулинама.

Вакцину је примило укупно 117 грађана, у Великој Реци 53, у Цулинама 28 и у Доњој Трешници 36 грађана.

Вакцинисани су примили кинеску вакцину „Синофарм“.

Пунктове за вакцинацију обишао је заменик председника општине, Милош Радојчић, који је овом приликом позвао грађане који нису вакцинисани да се пријаве што пре, добију вакцину и тако заштите своје здравље и допринесу даљем сузбијању епидемије заразне болести Ковид-19.

Имунизација у месним заједницама биће настављена у четвртак, 15. априла, у Радаљу, од 8 до 9 часова, у Доњој Борини, од 09.30 до 10.30 часова и у Брасини, од 11 до 12 часова.

За вакцинацију у ове три месне заједнице укупно је пријављено 32 грађана, који су изразили жељу да добију „Синофарм“ вакцину.

Грађани месних заједница Сакар, Будишић, Центар и Доње Насеље биће вакцинисани свакодневно у текућој седмици на пункту за имунизацију у фискултурној сали Средње школе у Малом Зворнику, од 13 часова.

Истовремено на пункту у Малом Зворнику биће настављена незаказана вакцинација, у термину од 13 до 15 часова, за шта је обезбеђена вакцина „Астра Зенека“.

Љиљана Ристановић