Ученици свих основних школа са подручја општине Мали Зворник учествоваће на Спортским играма младих у Србији 2024. године.

У новој сезони, која је званично отворена пре неколико дана у Београду, малозворнички основци такмичиће се у 6 спортских дисциплина.

Према речима координатора ове манифестације у Малом Зворнику, Игора Петковића, почеле су припреме за организацију квалификационих такмичења по школама и главног догађаја на нивоу општине, чија реализација је предвиђена у мају текуће године.

Он је навео да ће се ученици такмичити екипно у 5 дисциплина, међу којима су: „Мали фудбал“ – у мушкој конкуренцији, „Кока Кола куп“ – за девојчице и за дечаке, „Женска одбојка“, „Улични баскет“ – за ученике оба пола и „Између две ватре“, што је, како је истакао, мешовито такмичење и уједно најпопуларнија игра међу децом.

Поједниначно такмичење биће у дисциплини „Трчање на 60 метара“, за девојчице и за дечаке.

Петковић је рекао да је, заједно са представником локалне самоуправе, Гораном Радићем, у Београду присуствовао свечаној церемонији отварања нове сезоне Спортских игара младих, те да је након тога био на састанку организованом за координаторе такмичења на нивоу градова и општина, на којем су координаторима дате детаљне инструкције за припрему и реализацију предстојећих спортских такмичења.

Најуспешније екипе и ученици на спортским надметањима у школама учествоваће на Спортским играма младих у Малом Зворнику у мају.

Победници на локалном такмичењу отићи ће на регионално такмичење, са којег се могу пласирати у завршницу Спортских игара младих, која се традиционално одржава у Сплиту, у Хрватској.

Он је истакао да је ова манифестација веома значајна за младе, јер подстиче код деце ведро расположење, такмичарски дух и спортско понашање, пружајући им могућност да покажу свој таленат и способности.

Координатор Спортских игара у Малом Зворнику позвао је ученике да се пријаве за такмичења у што већем броју и буду део ове дивне манифестације, чији је овогодишњи промотер прослављени немачки фудбалер Карл Хајнц Румениге.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић