06. септембар 2017. године

 Након уређења пружних прелаза у општини, почела обнова деонице државног пута у Доњем Насељу. Ускоро и обнова старог железног моста на Дрини.

У месној заједници Доње Насеље у Малом Зворнику ових дана почели су радови на обнови дела државног пута који је, након рехабилтације саобраћајнице од Бање – Ковиљаче до Грачанице, остао неуређен, због недостатака у пројектно – техничкој документацији. Реч је о деоници пута између граничног прелаза Нови мост и малограничног прелаза Стари мост у Малом Зворнику, дугој 1800 м, чије је накнадно уређење, на молбу Општине Мали Зворник, омогућила Влада Републике Србије. 

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић задовољан је што су радови почели у септембру, као што је најављено, и очекује да ће до краја јесени наведени део пута бити готов и спојен са преосталим путем кроз општину Мали Зворник, који је држава обновила у протекле две године. 

Он је објаснио да се на почетак уређења пута у Доњем Насељу чекало неколико месеци због отклањања одређених недостатака у пројектно – техничкој документацији, без чега није било могуће добити потребна средстава и извршити планиране радове. Јевтић је додао да су у решавању овог проблема веома помогли Влада Републике Србије и предузеће „Путеви Србије“, који су уважили молбу Општине Мали Зворник и омогућили накнадно уређење преостале деонице пута. 

„Недавно упутили смо захтев надлежнима, са молбом Влади Републике Србиије и предузећу „Путеви Србије“ да, иако је пројекат ревитализације државног пута у нашој општини завршен, помогну да отклонимо недостатке у пројекту везане за преостали део пута у Доњем Насељу и накнадно га обновимо. Врло брзо стигао је позитиван одговор и помоћ, захваљујући којој ће спорна деоница за око три месеца бити уређена“,  казао је Јевтић. 

Јевтић је подсетио да је у општини Мали Зворник током лета, на државном путу према Лозници, завршено и уређење пружних прелаза, чиме је решен проблем везан за безбедност саобраћаја на местима укрштања пруге и пута. 

„Уређење државног пута у месној заједници Доње Насеље и неколико пружних прелаза у општини Мали Зворник велики су и значајни инфраструктурни послови, које је омогућила Влада Републике Србије у оквиру пројекта рехабилитације државног пута од Бање Ковиљаче до Грачанице, вредног 2,5 милијарди динара. Веома смо захвални на свему што је урађено и што можемо очекивати убудуће, када је помоћ државе у питању“, рекао је Јевтић. 

Он је изјавио и то да га је веома обрадовала најава Владе Републике Србије да ће са 600.000 евра финансирати обнову моста Краља Александра Првог Карађорђевића на Дрини, који Србију преко Малог Зворника и Зворника повезује са Републиком Српском. 

Јевтић је захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Србије, на челу са премијерком Аном Брнабић, као и Влади и председнику Републике Српске Милораду Додику, који су заједнички подржали идеју обнове овог важног инфраструктурног објекта, који је од виталног значаја за грађане са обе стране реке Дрине. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-09-07_put_prelazi/{/gallery}