Радионицом на тему „Предузетништво – поглед на бизнис“ у среду, 15. децембра, почео је тродневни Иновативни стартап камп у Книћу, у организацији Центра за развој иновација у области заштите животне средине из Малог Зворника.

Реализацију кампа омогућило је Министарство за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, кроз финансирање програмских активности Иновационог центра у 2021. години, уз подршку општине Мали Зворник.

Учествују ученици малозворничке Средње школе, Техничко – школског центра из Зворника (БиХ – РС), њихови професори, као и студенти, предузетници, представници Општинске управе и Центра за развој иновација у Малом Зворнику.

У оквиру кампа, од 15. до 17. децембра, учесници ће бити у прилици да кроз интерактивне радионице и студијске посете бизнис инкубаторима, иновационим смарт центрима и научно – технолошким парковима на подручју Шумадијског округа добију корисне информације и знања из области иноваторства и предузетништва.

Предвиђен је обилазак иновационе инфраструктуре у Чачку, Краљеву и Крушевцу, као и посета Факултету за машинство и грађевинарство и Лабораторији 3Д Импулс у Краљеву.

Радионицу реализују стручни консултанти, Проф. Др Зорана Никитовић, Др Горан Лапчевић и Др Милан Крстић, предавачи на Високој школи за пословну економију и предузетништво (ПЕП) из Београда.

Љиљана Ристановић