Упркос тешкој епидемијској ситуацији, општина Мали Зворник наставила је активност поделе беби поклон пакета родитељима, коју реализује од почетка 2020. године.
У складу са противепидемијским мерама заштите од заразне болести Ковид – 19, нема организованог групног пријема за родитеље овим поводом, већ је подела пакета појединачна, уз унапред договорен термин за пријем сваког родитеља.
Јуче је у Општинској управи у Малом Зворнику уручено 6 беби пакета за 6 мајки са територије малозворничке општине.
Приликом доделе пакета, заменик председника општине, Милош Радојчић, честитао је свим родитељима на принови и пожелео им добро здравље и пуно среће.
Он је рекао је да је подела беби пакета једна у низу мера које општина Мали Зворник спроводи у борби против беле куге, ради подстицања раста наталитета, чиме се придружује активностима које у истом циљу спроводи Влада Републике Србије.
Радојчић је навео да, осим беби пакета, локална самоуправа родитељима даје и такозвани родитељски додатак, и то за прво дете 55.000 динара, за друго новорођенче 65.000 динара и за треће и свако наредно дете 75.000 динара.
Према његовим речима, од почетка примене ове мере до данас право на добијање поклон пакета и новчане накнаде оставрило је укупно 49 породиља са подручја малозворничке општине.
Од почетка пандемије корона вируса родитељи са територије општине Мали Зворник уредно су и непрекидно добијали од општине беби поклон пакете, које су преузимали у згради Општинске управе.
Због актуелне епидемијске ситуације, ради превенције ширења инфекције, нису организована заједничка, односно групна окупљања родитеља овим поводом, већ појединачни пријеми и уручења пакета.

Љиљана Ристановић