Мали Зворник, 07.10.2019. године  

Ради заштите најмлађих у саобраћају, општина Мали Зворник обезбедила је око 50 бесплатних ауто седишта за децу, у оквиру најновије, четврте по реду набавке ових система у последње две године. Подела ауто седишта организована је у четвртак, 03. октобра, у сали Скупштине општине Мали Зворник.

Дечја ауто седишта родитељима уручили су председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић и заменик председника општине Милош Радојчић, у присуству начелника Полицијске станице у Малом Зворнику Раденка Петровића и командира Небојше Гошњића.

Председник општине рекао је овом приликом да је преостало још око 30 седишта и да ускоро предстоји нова подела, додајући да ће набавку ауто седишта, као вид подршке родитељима, општина практиковати и убудуће.

Он је навео да је набавка и подела дечјих ауто седишта један од пројеката за који су суграђани гласали, путем анкете, да буде финансиран средствима од награде коју је општина Мали Зворник добила од Владе Швајцарске, на име резултата остварених у реформи пореза на имовину.

Обука о правилној употреби система за безбеднији превоз деце у аутомобилима изостала је овог пута, због спречености представника Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије да дођу и одрже презентацију.

Према речима председника општине, родитељи којима су седишта додељена без обуке, биће позвани да присуствују следећи пут када она буде организована. 

Љиљана Ристановић

{gallery}/2019/2019-10-07_sedista{/gallery}