Општина Мали Зворник набавила је нових 35 дечјих аутоседишта за безбедније учешће малишана у саобраћају.

Подела седишта родитељима уприличена је у среду, 29. децембра, у сали Скупштине општине Мали Зворник.

Седишта родитељима уручили су председник општине, Зоран Јевтић, заменик председника општине, Милисав Деспотовић и заменик начелника Општинске управе, Бранко Илић.

Председник општине рекао је овом приликом да локална самоуправа финансира бројне мере подршке породицама, међу којима и набавку дечјих аутоседишта.

Он је истакао да је за општину веома важно да створи безбедне услове за све учеснике у саобраћају на својој територији, посебно за најмлађе, и да је у том циљу обезбеђена нова набавка од 35 аутоседишта за децу.

Нова набавка и подела заштитних система за малишане у аутомобилима уприличена је и због великог интересовања родитеља за овај вид подршке локалне управе.

Јевтић је рекао да ће општина наставити да у складу са могућностима финансира реализацију ове мере и убудуће, додајући да општина Мали Зворник мерама које спроводи настоји да помогне кућни буџет суграђана, трудећи се истовремено да подстакне наталитет и задржи становништво на својој територији.

Осим за набавку ауто седишта за децу, општина издваја средства за најмлађе и кроз такозвани Родитељски додатак, који је недавном одлуком Скупштине општине значајно увећан и износи 100.000 за свако новорођено дете.

Јевтић је рекао да ће износ утврђен новом одлуком о висини родитељског додатка бити исплаћиван од јануара 2022. године и да, уз 300.000 динара које за свако новорођено дете даје Република Србија, представља значајну помоћ за родитеље.

Међу осталим мерама подршке становништву које обезбеђује локална управа у Малом Зворнику је и бесплатан превоз за основце, средњошколце и најстарије суграђане.

На крају обраћања окупљеним родитељима Јевтић је честитао предстојеће празнике и пожелео свако добро у новој години.

Љиљана Ристановић