Против за сада непознатих лица комунална инспекција општине Мали Зворник поднела је Полицијској станици у Малом Зворнику пријаве због ломљења, чупања и бацања украсних садница, бацања и разбијања канти за смеће и превртања контејнера за смеће и жардињера за цвеће.

Како је наведено, инцидент се догодио у улици Краља Петра I, поред јавног паркинга.

У пријави је наведено да се уништавање украсних биљака и поменутог мобилијара не дешава први пут и да се понавља у вечерњим и ноћним сатима.

Од полиције је затражено да утврди починиоце ових преступа и против њих предузме законом прописане мере, као и да спречи даље уништавање јавне имовине.

Поводом овог догађаја, председник општине Мали Зворник упутио апел грађанима да чувају наведену имовину, да је она имовина свих становника општине и замолио суграђане када уоче да неко намерно уништава канте за смеће и остали мобилијар обавезно пријаве такав догађај комуналној инспекцији Општинске управе или станици полиције.

Он је рекао да су канте, жардињере, контејнери и остала слична јавна имовина набављени у сврху украшавања јавних површина и очувања животне средине и да су плаћени новцем свих грађана из буџета, те да је велика штета да буду уништени због бахатости појединаца.

Председник општине Мали Зворник рекао је да су на шеталишту поред реке Дрине у центру Малог Зворника уништени столови и столице и да је догађај пријављен полицији.

Уочена су и оштећења на дечјим игралиштима у неколико месних заједница на подручју општине, што је такође пријављено МУП-у.

Он је рекао да ће у случају да полиција утврди да су починиоци малолетна лица родитељи сносити одговорност и бити кажњени за прекршај.

Јевтић је подсетио да је већина јавних површина у месној заједници Центар под видео надзором, који може много помоћи у утврђивању идентитета лица које је починило прекршај, те да су камере и постављене због случајева као што је овај, како би спречили појаву таквих догађаја или помогли у откривању преступника.

Он је најавио да ће општина у догледно време набавити и поставити још камера у месној заједници Центар за надзор јавних површина, ради очувања јавног реда и мира и безбедности грађана.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић