Општине у сливу реке Дрине, од Прибоја и Сјенице до Богатића, којој гравитира 10 локалних самоуправа, међу којима и Мали Зворник, биће обухваћене радом заједничке службе установљене ради подизања нивоа сарадње међу локалним заједницама на плану превенције ризика, кроз благовремене процене и предузимање одговарајућих мера за заштиту становништва и имовине на овом подручју.

За унапређење њеног рада и подршку локалном становништву, Канцеларија за развој Владе Швајцарске, преко Фонда за међуопштинску сарадњу, определила је 13.800 швајцарских франака.

Средства опредељена за ове сврхе биће употребљена за даљу обуку свих који су непосредно у вези са обављањем ових послова у навденој служби.

Уговоре о додели средстава из Фонда за међуопштинску сарадњу са представницима шест локалних самоуправа – Београда, Ниша, Лознице, Лесковца, Руме и Шида, као водећих партнера на пројектима, којима је обухваћен и рад заједничке службе слива реке Дрине, министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Александар Мартиновић, потписао је у четвртак, 23. фебруара, у Тршићу.

Он је овом приликом, између осталог, рекао да синергија и заједнички рад државе, међународних партнера и локалних самоуправа може да буде и те како на корист грађана у локалним самоуправама са којима су потписани уговори, те да ће се са том праксом наставити и даље како би се на овај начин помогло и другим локалним самоуправама.

Општину Мали Зворник на овом догађају заступао је заменик председника општине, Милисав Деспотовић.

Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић