31.07.2017. године

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић био је гост седме малозворничке регате, одржане јуче на Зворничком језеру, у завршници централне летње манифестације “Дрина је смисао живота”, коју је од 27. до 30. јула организовала Општина Мали Зворник.

Отварајући регату, Поповић је рекао да је Дрина један од највећих туристичких потенцијала Србије и једна од најлепших река у Европи.

“Територија Подриња богата је атрактивном туристичком понудом, вансеријским природним лепотама, манастирима, споменицима културе, етно селима и домаћинствима. То су атракције које највише привлаче туристе из Европе и Русије. Зато је туризам велика развојна шанса читавог Подриња”, рекао је Поповић.

“Град Зворник и општина Мали Зворник за мене су један град на две обале. То је симбол јединства српског народа са леве и десне обале Дрине, из Србије и Републике Српске”, изјавио је он.

Поповић је истакао да ће Влада Републике Србије подржати напоре које општина Мали Зворник континуирано улаже у унапређење туристичких потенцијала овог краја.

“Туризам је једна од најбрже растућих грана привреде у Европи. Развој туризма у Малом Зворнику видимо као шансу за привлачење инвестиција и отварање нових радних места, посебно за младе”, рекао је министар Поповић окупљеним новинарима на старту регате у Великој Реци.

Љиљана Ристановић