Тренутна активност Корона вируса је веома слаба и мањег интензитета па је епидемиолошка ситуација у општини Мали Зворник доста повољнија у односу на предходни месец.

Оваква слика не треба да завара грађане јер се показало да се свако опуштање у смислу непридржавања мера и препорука Кризног штаба одражава тек кроз неколико дана и да је у том смислу кључна превенција, односно стриктно поштовање свих епидемиолошких мера.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић је на основу захтева да се појача контрола поштовања превентивних мера, који је премијерка Ана Брнабић упутила свим градоначелницима и председницима општина, упозорио грађане Малог Зворника да ће током викенда и у наредном периоду бити пооштрена контрола поштовања епидемилошких мера ангажовањем свих расположивих инспекцијских служби, те да ће сва правна и физичка лица која се о наведене мере оглуше бити санкционисана у складу са законом.

Јевтић је додао да је одговорност наших грађана у предходним недељама дала добар резултат који сада не треба да покваримо и у то име позвао малозворничане да и у наредном периоду наставе са одговорним понашањем, поштујући све мере и препоруке које доноси Кризни штаб.