Родитељима 4 бебе рођене у фебруару 2022. године у општини Мали Зворник, у складу са одлуком локалне самоуправе о подршци породицама са децом, данас су уручени поклон беби пакети и новчани износи по 100.000 динара.

Наведену подршку родитељима су у сали Скупштине општине Мали Зворник уручили председник општине, Зоран Јевтић и заменик председника општине, Милисав Деспотовић.

Они су овом приликом честитали родитељима на принови и пожелели да у општини Мали Зворник буде више оваквих пригода и новорођених беба.

Председник Јевтић рекао је да је наведени вид подршке, најновијом одлуком Скупштине општине, предвиђен за свако новорођенче у општини Мали Зворник у текућој години, без обзира на редослед рођења.

Он је навео да локална самоуправа чини све да подржи породице са децом, да им бар мало унапреди економску ситуацију и олакша прве дане родитељства.

Он је подсетио да је осим подршке општине, мајкама на располагању и значајна новчана помоћ и подршка коју пружа Република Србија, подсeтивши да је држава у текућој години увела низ мера подршке за породиље, које, осим новчаног износа, у девастираним општинама, као што је Мали Зворник, укључују и финансирање до 50 посто вредности при куповини куће или стана.

Јевтић је подсетио да општина настоји да побољша услове за живот породица са децом, да их задржи да остану да живе у овој локалној заједници, а онима који се определе за живот на селу омогући једнако добре услове, као и у урбаном делу општине.

Изградњом новог вртића у Доњем Насељу локална самоуправа обезбедила је довољан број места у обданишту и укунула листу чекања за упис деце у Предшколску установу „Црвенкапа“.

Према његовим речима, идеја општинског руководства је да свака месна заједница има кутак за најмлађе, односно минимум једно дечје игралиште и у складу с тим на територији општине у протекле 2 године саграђено је 7 дечјих игралишта по најсавременијим стандардима и обновљено неколико постојећих.

Јевтић је подсетио да локална самоуправа традиционално већ неколико година обезбеђује средства за купповину кућа за младе брачне парове који желе да живе на селу, набавку књига за прваке, новогодишњих пакетића за прваке и полазнике вртића, као и бесплатан локални јавни превоз за све ученике и пензионере.

Власницима стамбених објеката и ове године, као и прошле, уз подршку државе, омогућиће субвенције за побољшање енергетске ефикасности породичних кућа и станова.

Председник општине Мали Зворник рекао је овом приликом и то да општина веома много ради и на стварању услова за веће запошљавање, те да је у новоотвореним фабрикама турских инвеститора у протекле две године посао добило више од 200 радника са подручја општине.

Он је навео да поменуте фирме, фабрика ПВЦ столарије у Брасини и фабрика текстила у Доњем Насељу, добро послују и да ће и у наредном периоду вршити пријем нових радника, додајући да, према сазнањима које има, осим поменутих фабрика, раднике траже и предузећа „Равнаја“, „Скроз“ и погон за производњу текстила који ради у објекту радне јединице“ДМБ-ФАМ“ доо у стечају из Београда.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић