29.06.2017. године

Општина Мали Зворник купила је нов аутомобил, марке „Шкода Рапид“, локалној станици полиције, од новца који се у општинску касу слива од наплате казни за саобраћајне прекршаје. Кључеве аутомобила председник општине Зоран Јевтић данас пре подне, у присуству медија, уручио је начелнику Полицијске управе Шабац Зорану Јевђенићу.

Том приликом Јевтић је рекао да је вредност аутомобила око 1 500 000 динара, те да је набављен средствима из фонда у општинском буџету, у који доспева новац од наплате казни за саобраћајне прекршаје на територији општине, а која су намењена управо за унапређење услова у области безбедности.

„ За рад полицијске станице веома је важна њена техничка опремљеност. Зато смо одлучили да станици у Малом Зворнику, наменским средствима из буџета, ове године купимо нов аутомобил и тако допринесемо бољој опремљености локалне полиције“, рекао је Јевтић.

 

Приликом преузимања кључева новог аутомобила, начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић захвалио се председнику општине Мали Зворник на донацији, оценивши гест као пример добре сарадње државних органа на локалу.

Јевђенић је истакао да је сарадња општине и полиције веома важна у погледу безбедности локалне заједнице.

Он је најавио да ће у наредном периоду, у циљу побољшања стања безбедности саобраћаја и смањења броја саобраћајних перкршаја, у сарадњи Полицијске управе у Шапцу и Општине Мали Зворник, бити рађено на доградњи система видео надзора у градском делу општине и постављању безбедносних камера, првенствено у зони школе.

Буџет од наплате казни за саобраћајне прекршаје у Малом Зворнику на месечном нивоу износи око 300 000 динара. Тако прикупљен новац, у износу од 30 % уплаћује се у општински, а 70 посто у републички буџет.

“Шкода Рапид” за полицију у Малом Зворнику изабрана је због одговарајућих техничких карактеристика возила, мале потрошње горива, функционалности и цене.

Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-06-29_policija/{/gallery}