Одлазак 45 пољопривредника из Малог Зворника на 2. Међународни сајам пољопривреде у Богатићу, организован је протеклог викенда под покровитељством локалне самоуправе.

Сарадник у Пољопривредној саветодавној стручној служби „Пољосавет” д.о.о. из Лознице, агроеконом Драган Kрстић, рекао је да су захваљујући општини Мали Зворник превоз и улаз на манифестацију за пољопривреднике били бесплатни.

Према његовим речима, посетиоци су овом приликом могли да виде савремену опрему за пољопривреду, тракторе и осталу механизацију.

Представљена им је и сточна храна, различита семена, противградна опрема и заливни системи.

Такође су имали прилику да се упознају и размене искуства са излагачима из Србије и суседних земаља региона који нуде механизацију, семена, средства заштите, продукте пчеларства, прехрану и осталу разноврсну понуду.

На сајму су приређени сусрети пољопривредника са председником Задружног савеза Србије, Николом Михаиловићем, помоћником министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, задуженим за рурални развој, Александром Богићевићем, који је званично отворио сајам у суботу, као и са новопостављеним начелником Мачванског управног округа, Жељком Марјановићем.

Штандове на манифестацији имале су и пословне банке, као и Управа за аграрна плаћања.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић