Драгану Аметовићу, самохраном оцу троје малолетне деце, из Радаља, у четвртак су уручени кључеви обновљене куће коју је општина Мали Зворник, уз подршку хуманих грађана, у потпуности реновирала и доградила.

У свој нови дом, први пут након завршетка радова, Аметовић је са децом званично ушао у присуству председника општине, Зорана Јевтића, заменика председника општине Милисава Деспотовића, представника Општинске управе, Младена Перића и представника Центра за социјални рад из Малог Зворника.

Они су породици пожелели дуг и срећан живот у новој кући и да у њој свакодневно проводе угодне тренутке.

Након шетсомесечних интензивних радова, које је извела Самостална занатска радња „Градња“ из Радаља, објекат је у потпуности реновиран, споља и изнутра.

Дограђени су купатило и тераса, који раније нису постојали у оквиру куће, замењен кров и комплетна столарија, постављена термоизолација и урађена фасада.

У оквиру унутрашњих радова, уређени су зидови, подови и постављене одговарајуће струјне и водоводне инсталације, као и нови бојлер и санитарни чвор.

Према речима председника општине, наредних дана предстоји набавка одговарајућег намештаја и опремање просторија, након чега ће породица моћи да се усели у кућу.

Након доградње поменутих делова куће, односно нових 28 метара квадратних, обновљени објекат има бруто површину од 105,74 метара квадратних.

Над радовима је извршен одговарајући стручни надзор и кућа је званично добила употребну дозволу.

Јевтић је подсетио да је обнова и доградња куће породице Аметовић започета крајем 2022. године, те да укупна процењена вредност радова износи 3.531.431,60 динара, са ПДВ-ом.

Општина Мали Зворник за потребе изградње куће издвојила је из буџета до сада укупно 2.500.000 динара, док је 1.156.767,00 динара сакупљено у хуманитарној акцији за помоћ породици Аметовић за изградњу куће, којој су се, осим чланова руководства општине, Општинског већа и одборника Скупштине општине Мали Зворник на челу са председником општине и председником Скупштине општине, одазвали запослени у Општинској управи и скоро свим јавним установама и предузећима са подручја општине, као и грађани, који су прикупљали новац у кафићу „Сара“ у Малом Зворнику и на хуманитарном концерту одржаном у организацији музичара Жељка Пантића из Сакара.

Запослени у институцијама на подручју малозворничке општине прикупили су заједно 659.527 динара, од чега је измирен дуг за утрошену електричну енергију породице Аметовић и финансиран поновни прикључак домаћинства на електро мрежу, у износу од 322.729,10 динара.

Јевтић је подсетио и на то да је општина Мали Зворник из буџета платила препарцелацију, снимање геодетске подлоге, израду пројекта за изградњу куће, као и стручни надзор над извођењем радова, како би обезбедила да објекат буде урађен квалитетно и безбедан за живот.

Од почетка радова на обнови куће, породица Аметовић борави у стану Основне школе „Стеван Филиповић“ у Радаљу, који је претходно о трошку општине реновиран и уређен за становање, где ће остати до усељења.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић