Општину Мали Зворник посетила је у понедељак, 01. фебруара, посланица Српске напредне странке у Народној скупштини Републике Србије Ивана Поповић из Крупња, која се овом приликом упознала и разговарала са челницима општинског руководства.

Главна тема разговора у оквиру прве званичне посете посланице Поповић општини Мали Зворник било је пружање подршке наставку активности на изградњи регионалног пута Мали Зворник – Радаљ – Шарена Буква – Крупањ.

У изјави за медије она је навела да има жељу да помогне да се крај из којег потиче обезбеди и намири, те да је у том смислу једна од главних тема првог сусрета са представницима малозворничке општине, који је, како је навела, иницирао председник општине Крупањ, Иван Исаиловић, била недавно започета реконструкција 3,5 километара регионалног путног правца који Мали Зворник повезује са општином Крупањ и потпора да се овај пројекат што пре заврши.

Будући да је заштита животне средине такође међу приоритетима у раду и основ за развој туризма, за шта обе општине имају изузетан потенцијал, Поповић је навела да ће завршетак обнове регионалног пута умногоме допринети унапређењу стања у овој области, јер ће омогућити краћи пут до регионалне депоније и самим тим јефтинији транспорт отпада на депонију.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, рекао је да је задовољан што општине Мали Зворник, Крупањ и Љубовија коначно имају свог народног посланика да их заступа у парламенту, да мале општине дођу до изражаја.

Он је навео да је и ранијих година било посланика из подрињског краја, али да су претежно били у опозицији, а да је сада ситуација другачија јер је посланица из редова владајуће већине, те да очекује да ће она умногоме допринети бржем завршетку обнове поменутог путног правца, који је од виталног значаја за даљи развој и напредак обе општине, као и осталим пројектима од значаја за подрињски крај.

Према Јевтићевим речима, током састанка са посланицом Поповић и председником општине Крупањ Иваном Исаиловићем из предузећа „Путеви Србије“ потврђено је да је израда пројектне документације за наставак обнове регионалног пута Мали Зворник – Крупањ у току, а општина ће обезбедити планску документацију за изградњу 6 мостова на местима укрштања реке и пута.

Председник општине је рекао да је изградња наведеног путног правца од великог значаја за развој читаве општине, а првенствено за развој Радаљске Бање.

Он је посланицу СНС-а у Скупштини Републике Србије Ивану Поповић упознао са жељом и намерама општинског руководства да поменуту бању уреди као модерно лечилиште и туристичко место и правним тешкоћама које тренутно успоравају тај процес и затражио помоћ и подршку и у овој области.

Јевтић је посланицу информисао и о осталим важним активностима у раду на побољшању услова за живот грађана малозворничке општине, почетку изградње топлане на биомасу, као и отварању погона за производњу текстила, у којем је предвиђено запослење 300 радника са подручја општине и позвао је да у што скоријем року поново посети Мали Зворник и подржи реализацију осталих пројекта од значаја за општину.

Љиљана Ристановић