Уговори о укључивању лица у програм обуке на захтев послодавца потписани су у понедељак, 28. децембра, између првих 100 полазника обуке за рад у фабрици текстила „My Denim“ у Малом Зворнику и Националне службе за запошљавање, која посредује у процесу обуке и запослења радника у фабрици.

Обука за првих 100 потенцијалних радника биће реализована у периоду од 28. децембра текуће године до 23. фебруара 2021. године.

Поводом потписивања наведених уговора, председник општине Зоран Јевтић задовољно је констатовао да је обећање руководства општине Мали Зворник о покретању фабрике текстила испуњено и да ће првих сто радника ускоро почети да ради у погону и остварује примања.

Он је навео да ће преосталих 200 радника предвиђених за запослење у фабрици након обуке бити ангажовано током наредне две године.

Јевтић је рекао да очекује да ће епидемија вируса Корона утицати на редослед обуке кандидата и да ће они који због инфекције не буду могли да се одазову у првом циклусу бити укључени у неке од наредних обука.

Полазници ће обуку пратити 5 дана у седмици, у трајању од 8 часова дневно.

Трошкове обуке финансираће Република Србија из буџета.

Обука је предвиђена за сва неопходна занимања у фабрици, а спровешће је инструктори раније обучени за рад у фабрици, који су стекли неопходно радно искуство.

Љиљана Ристановић