Општина Мали Зворник у наредних 18 месеци заједно са општинама Богатић и Владимирци реализоваће пројекат “Ефикасно управљање јавном имовином – искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа“, одобрен у оквиру грант шеме Exchange 5 – Подршка локалним самоуправама.

Председник општине Зоран Јевтић присуствовао је 22. јануара у Београду, у Клубу посланика, свечаној церемонији коју су поводом потписивања уговора о реализацији пројеката у наведеној области организовали Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма Европске уније и Стална конфeренција градова и општина – Савез градова и општина.

У име партнерских општина, на свечаности су били Ненад Бесеровац, председник општине Богатић и Милорад Милинковић, председник општине Владимирци.

У уводном делу церемоније присутнима су се обратили: министар државне управе и локалне самоуправе – Бранко Ружић, министарка за европске интеграције – Јадранка Јоксимовић, Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији – Њ.Е. Сем Фабрици, државна секретарка Министарства финансија – Славица Савичић, помоћник министра финансија – Марко Јовановић и генерални секретар СКГО – Ђорђе Станичић.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић изјавио је да је поносан на чињеницу да се пројекат креиран заједнички са општинама Богатић и Владимирци, од укупно 53 предложена пројектна предлога, којима су локалне самоуправе конкурисале за тему која се односи на област управљања имовине, нашао међу 18 који су добили подршку у оквиру грант шеме Exchange 5 – Подршка локалним самоуправама.

Пројектним активностима у општинама Мали Зворник, Богатић и Владимирци у наредних годину и по дана планирано је успостављањe ефикасног система управљања имовином, како би се створили предуслови за бржи локални економски развој на територијама ових општина.

Љиљана Ристановић