Због лажних оптужби на рачун руководства општине Мали Зворник изнетих на друштвеној мрежи Фејсбук, председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да је издао налог за подношење кривичних пријава против двоје суграђана који већ дуже време шире неистине о њему, његовим сарадницима, а неретко и о члановима породице.

Он је навео да је до сада толерисао злонамерне коментаре појединаца на друштвеним мрежама о раду локалне самоуправе, трудећи се да свој посао обавља најбоље што може, не обазирући се и губећи време на политичарење и преписку са људима чији је једини циљ да дискредитују рад општинског руководства, како би се они и њима блиски људи политички ангажовали.

Будући да су у најновијим коментарима, како је рекао, пређене све границе пристојности и људскости, покушајем окривљивања председника општине за смрт детета које је у ноћи између петка и суботе у Радаљу у породичној кући изгубило живот, највероватније услед последица тровања угљен диоксидом, председник општине одлучио је да реагује и преко суда затражи одговорност и доказе за изношење оваквих тврдњи.

Он је рекао да је у коментарима, које двоје суграђана објављују на својим Фејсбук профилима, између осталог, наведено и то „да су неки пред пуцањем“ и запитао се о каквом пуцању је реч, „да ли неко таквим коментаром позива на убиство и на чије убиство позива, да ли председника општине?“.

Председник општине Мали Зворник рекао је да је међу коментарима и оптужба да општинско руководство и чланови странке којој припада шаљу полицију да претреса куће грађанима.

Међу неистинама које износе у јавност о члановима општинског руководства су и оне о куповини земљишта, камиона за чишћење улица, као и различите лажне изјаве дате за новине и остале медије.

Јевтић је рекао да они оптужују и супругу председника општине да о трошку општине изводи на ручак раднике запослене у Јавном предузећу „Поште Србије“.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, поручио је да ће особе које су написале и објавиле наведене оптужбе своје тврдње морати и да докажу пред тужиоцем.

Он је најавио да ће ускоро, након консултација са адвокатом, одлучити да ли ће покренути и приватну тужбу против лица која измишљају и шире неистине о њему, његовим сарадницима и члановима породице, закључивши да поменуте две пријаве неће остати усамљене уколико у наредном периоду буде још неистинитих коментара.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић