У кабинету председника општине Мали Зворник у понедељак, 28. јуна, уприличен је пријем за чланове Боксерског клуба „Обилић 1389 МЗВ“ из Малог Зворника, поводом резултата остварених у досадашњем делу сезоне.

Међу представницима клуба које су овом приликом угостили чланови најужег општинског руководства на челу са председником општине Зораном Јевтићем били су: Сара Ћирковић, европска јуниорска вицешампионка, победница недавно одржаног државног првенства у боксу у Чачку, освајачица златне медаље и најбоља омладинка на овом такмичењу, Анастасија Бошковић, јуниорска шампионка Србије у својој категорији, Драгана Јовановић, јуниорска шампионка Србије у својој категорији и вицешампионка Европе прошле године и тренер Мирко Ждрало, иначе селектор женске боксерске репрезентације Србије.

На првенству у Чачку Боксерски клуб „Обилић 1389 МЗВ“ из Малог Зворника проглашен је за најбољи клуб у женској конкуренцији.

Овом приликом председник општине Мали Зворник са сарадницима честитао је спортистима на постигнутим успесима.

У разговору је договорено да у току лета у Малом Зворнику, уз подршку Ненада Боровчанина и Боксерског савеза Србије, буде организован боксерски спектакл, који ће уједно бити промоција бокса у општини.

Тренер клуба Ждрало рекао је да чланице овог клуба ускоро очекује велико и важно такмичење.

Анастасија Бошковић и Драгана Јовановић од 01. до 12. јула учествоваће на Европском првенству за јуниоре у боксу у Грузији.

Он је навео да је учешће на овом такмичењу велики успех за клуб, будући да су двоје од троје учесника, колико ће Србију представљати на Европском првенству у Грузији, чланови Боксерског клуба „Обилић 1389 МЗВ“ из Малог Зворника.

У оквиру акције „Спорт за све“, коју је реализовао Спортски савез „Дрина“, у Малом Зворнку је почетком 2020. године, уз подршку локалне самоуправе и Боксерског савеза Србије, основан Боксерски клуб „Обилић 1389 МЗВ“ и покренута Омладинска школа бокса, у оквиру које су тренинзи бесплатни за сву децу и омладину до 19 година.

Епидемија корона вируса ометала је редовно одржавање тренинга и спровођење разних пројеката у области бокса, који су били раније договорени.

Будући да је епидемијска ситуација мирна, од септембра је у плану упис нове деце и омладине у боксерски клуб и наставак тренинга.

Уз Боксерки савез Србије, општину Мали Зворник и Спортски савез Дрина настављамо даље, поручили су овом приликом чланови малозворничког боксерског клуба.

Љиљана Ристановић