На подручју општине Мали Зворник у протекла 24 часа евидентирано је троје оболелих од Ковида – 19, од укупно 6 пацијената тестираних у Дому здравља на вирус Корона, што је, са случајем регистрованим у прошлој седмици, укупно четворо заражених, услед новог таласа епидемије.

Поводом статистике која указује на погоршање епидемиолошке ситуације на подручју малозворничке општине, председник Зоран Јевтић, који је и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, упозорио је грађане на појачану опасност од ширења вируса Корона, услед новог, трећег таласа епидемије у Србији, и апеловао на све да буду максимално опрезни и поштују мере превенције.

„Троје заражених од шесторо тестираних на вирус Корона или 50 посто инфицираних од броја прегледаних у току једног дана је тренд који веома забрињава и изискује да предузмемо све што можемо да се ширење епидемије заузда. Неопходно је да тренутну ситуацију схватимо веома озбиљно и у потпуности и без изузетка поштујемо мере које је донела Влада Републике Србије, у циљу сузбијања новог таласа епидемије“, рекао је Јевтић.

Он је саопштио да ће општинске инспекцијске службе, заједно са републичким инспекцијским службама, интензивирати контролу примене и поштовања превентивних противепидемијских мера на подручју општине Мали Зворник и санкционисати све оне који не поштују прописане мере.

Љиљана Ристановић