Мали Зворник, 15.04.2020. године 

Према подацима Завода за јавно здравље из Шапца, на територији Мачванског округа, закључно са 14. априлом, регистровано је укупно 75 оболелих од Ковида – 19, највише у Шапцу, 53 оболелих, у Лозници 12, у Крупњу 5, у Коцељеви 3, у Владимирцима и Љубовији по 1 оболели. Општине Мали Зворник и Богатић за сада немају регистрованих случајева инфицираних вирусом Корона. 

С обзиром да оболелих има у најближем окружењу, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић апеловао је на све суграђане да се стриктно придржавају прописа и поштују уведене заштитне мере, јер тиме штитите од болести првенствено себе и своје најмилије. 

„Поштујте одлуке Владе. Ово зло у виду вируса регистровано је у свим суседним општинама, као и на подручју града Лозница. Останите код куће!“, поручио је суграђанима, путем свој Фејсбук профила, председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић. 

Он је навео да су предстојећи васкршњи празници велики изазов за све и позвао грађане да схвате озбиљност ситуације, да се уздрже од посета и дружења и да Васкрс проведу у свом дому. 

Посебно је апеловао на велики број грађана који су поводом предстојећих празника ових дана дошли у Мали Зворник, на своја имања и у викендице, а иначе не станују у општини Мали Зворник, да поштују прописана ограничења кретања, забрану окупљања и све остале превентивне мере и ради своје сигурности и сигурности осталих суграђана празнике проведу у својим домовима. 

Љиљана Ристановић