У оквиру консултативног процеса припреме Јавног позива за акцију „Мали Зворник по мери грађана“, данас је у сали општинског већа одржан састанак представника Саветодавног тела са директорима образовних установа са подручја општине Мали Зворник.

Претходна фаза реализације акције „Мали Зворник по мери грађана“ је показала да се грађани у великом броју интересују за побољшање услова употребе јавних површина у оквиру школских установа, а да у овом сегменту постоје значајан отворена питања. Директорима су изнети основни критеријуми и обавезе општине Мали Зворник према Меморандуму о сарадњи са Хелветас СРБ, што је довело до отворене дискусије са конкретним предлозима.

Сви предлози су евидентирани и биће разматрани на консултативним састанцима са грађанима који се очекују у наредном периоду.

Због специфичног статуса образовних установа, првенствено по питању имовинских односа,  састанку су присуствовали просветни инспектор, Драган Ракић и председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић.

Договорено је да до следећег отвореног консултативног састанка са грађанима директори размотре реглативу са члановима школског одбора и другим надлежним телима, као и могућности у циљу јаснијег презентовања грађанима свих неопходних услова јавног позива.

На крају састанка присутнима су представљени онлајн Анкета и Упитник који ће служити у току консултација за прикупљање конструктивних предлога за побољшање Јавног позива.

Заинтересовани грађани могу се директно укључити у процес консултација попуњавањем анкете и упитника на следећим линковима:

Анкета: https://bit.ly/3J8Jydv

Упитник: https://bit.ly/3ybu7uZ