Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, састао се у среду, 24. марта, са саветницима у Кабинету министра за развој недовољно развијених општина, Јеленом Трифуновић и Сашом Ђорђевићем, који су, овом приликом, представили Уредбу Владе Републике Србије о утврђивању Програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2021. годину.

Поменути програм један је од основних циљева Владе Србије, како би кроз системску подршку подстакла регионални развој на целој територији Републике Србије и омогућила бржи развој општина које према степену развијености спадају у четврту категорију, односно чији је степен развијености испод 60 % републичког просека.

Према речима председника општине Јевтића, повод састанка са представницима Кабинета министра за развој недовољно развијених општина било је упознавање са компонентама Програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2021. годину и условима јавног позива за доделу новчаних средстава преко овог програма, који ће ускоро бити објављен.

Он је навео да општина Мали Зворник намерава да на конкурсу учествује са два пројекта, за опремање Јавног комуналног предузећа „Дрина“ и израду пројектне документације за уређење речних корита.

Љиљана Ристановић