Своје прво радно искуство у општини Мали Зворник током 2021/2022. године стећи ће 18 незапослених лица, ангажованих преко Националне службе за запошљавање (НСЗ), на пословима у јавном и приватном сектору, у оквиру националног програма подршке запошљавању „Моја прва плата“.

Од наведеног броја 10 радника ангажовано је у јавним предузећима, институцијама и установама, док је у приватним фимама могућност да обаве приправнички посао добило 8 лица са евиденције НСЗ-а.

У Општинској управи у Малом Зворнику ангажована су 4 лица, у Јавном комуналном предузећу „Дрина“ 5, у Предшколској установи „Црвенкапа“ 1, док је преосталих 8 лица запослено у приватним фирмама на подручју општине.

Уговори о стручној пракси са приправницима склопљени су у протеклих 10 дана, након чега је почела реализација обуке.

Обука радника за рад на пословима на којима су распоређени трајаће 9 месеци, на име чега ће им на месечном нивоу бити исплаћивана прописана накнада.

Циљ програма „Моја прва плата“ је подстицање оспособљавања младих за рад, као и запошљавање младих и пружање подршке привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Љиљана Ристановић