Мали Зворник, 09.06.2014. године

Поводом захтева образовних установа са подручја општине Мали Зворник упућених Општинском штабу за ванредне ситуације за одобрење организовања рекреативне наставе за ученике и процену безбедности за одлазак деце на рекреативну наставу, Општински штаб за ванредне ситуације Мали Зворник саопштио је да нема надлежност да одлучује о томе.

У саопштењу се наводи да је надлежност Општинског штаба за ванредне ситуације да доноси одлуку о прекиду и наставку наставе у школама на подручју општине Мали Зворник а да одлуку о организовању рекреативне наставе и екскурзије доносе школе, односно директори школа.

У саопштењу се додаје да су директори школа дужни да пре реализације рекреативне наставе и екскурзије прибаве гаранције о безбедности дестинације на коју планирају да одведу ученике. Општински штаб за ванредне ситуације Мали Зворник истовремено је усвојио и издао препоруку школама да до краја школске 2013/2014 године, због општег стања на подручју Србије након елементарних непогода, не организују рекреативну наставу за ученике.