09.05.2017. године

Систем даљинског наводњавања путем SMS-a – „Smart Watering“, који је осмислио млади стручњак Лазар Јовановић (26) из Малог Зворника, биће представљен у Малом Зворнику у петак, 12. маја, у сали Скупштине општине, са почетком у 11.00 часова. Општина Мали Зворник позвала је пољопривреднике, стручну јавност и све заинтересоване грађане да дођу и сазнају више о иновативном и врло ефикасном начину за наводњавање.

Лазар Јовановић из Малог Зворника, са пројектом „Smart Watering“, половином марта текуће године у Јужноафричкој Републици учествовао је у финалу светског такмичења у области иновација у пољопривреди и агробизнису, Future Agro Challenge (FAC), где се такмичио у конкуренцији националних победника из 50 држава. 

Том приликом његова иновација представљена је потенцијалним инвеститорима на FAC конференцији. Реч је о систему за даљинско наводњавање, над којим се управљање и надзор врше путем поруке на мобилном телефону. 

Са пројектом „Smart Watering“, Лазар Јовановић претходно је победио на такмичењу Future Agro Challenge Србија, одржаном прошле године у организацији Serbia Start Up из Новог Сада.

Овај амбициозни младић апсолвент је Факултета техничких наука (ФТН) Универзитета у Новом Саду, на Департману за енергетику, електронику и телекомуникације, смер електричне машине и енергетска електроника.