У оквиру Програма „ПРО – Локално управљање за људе и природу“ почела обука за добро управљање на локалу.

Одговорност и владавина права биле су теме првог у низу тренинга које у циљу изградње капацитета стручних тимова за добро управљање на локалном нивоу спроводи програм „ПРО – Локално управљање за људе и природу“. Допринос дискусији о овим темама дала је и Агенција за спречавање корупције.

Нову генерацију стручњака за добро управљање чине запослени из 27 локалних самоуправа, који ће током двогодишњег циклуса обука стећи вештине и знања за примену принципа доброг управљања у свакодневном раду.

У претходне две фазе програма, Европски ПРОГРЕС 2014-18, и Swiss PRO 2018-22, подржано је успостављање стручних тимова за добро управљање у 55 јединица локалних самоуправа, који у својству консултативног механизма учествују у изради и спровођењу локалних јавних политика, развојних пројеката, као и у другим активностима које доприносе повећању одговорности, транспарентности и ефикасности рада локалних самоуправа.

„Lotel Media Group“ Лозница/Љ.Ристановић

Вести са пројекта:

Започела обука за добро управљање на локалном нивоу у оквиру Програма „ПРО – Локално управљање за људе и природу“

У оквиру Програма „ПРО - Локално управљање за људе и природу“ почела обука за добро управљање на локалу. Одговорност и владавина права биле су теме првог у низу тренинга које у циљу изградње капацитета [...]

Прихваћен позив за учешће у новом циклусу програма ПРО

Нови развојни програм ПРО - Локално управљање за људе и природу, који је отпочео 1. јануара и трајаће до краја 2026. године, представљен је протекле седмице руководству општине Мали Зворник. Програм усмерен на унапређење [...]