21.04.2017. године

Поводом успеха који је остварила на мини Европском првенству у теквондоу у Чешкој, где је, као члан националног тима Србије, освојила друго место, младу Малозворничанку Јовану Станојевић (16) и њеног тренера Дејана Лукића у свом кабинету угостио је председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић. Том приликом он им је у име општине и у своје лично име честитао на успеху и уручио пригодне поклоне, са посветом у знак захвалности за остварени резултат и жељом да наставе да нижу успехе.

На Отвореном првенству Чешке у теквондоу, од 17. до 19. марта, теквондоисткиња Јована Станојевић (16) из Малог Зворника изборила је сребрну медаљу у категорији млађи јуниори, дисциплина „борбе“. 

На такмичењу које је окупило око 600 учесника из 16 европских земаља Јована је, са двоје колега из малозворничког теквондо клуба „Душан Силни“, представљала национални тим Србије. 

Сјајан успех она је постигла у категорији вишој од предвиђене за њену тежину, победивши у две борбе противнице из Чешке и Русије. Злато јој је замало измакло, јер је за само један поен у финалу од ње била боља противница из Србије, тежа 8 килограма.

Јована Станојевић има највише успеха у клубу „Душан Силни“, у којем тренира од 2013. године. До данас она је освојила укупно 35 медаља, од чега 6 златних.

Према речима њног тренера Дејана Лукића, иако је клуб и раније имао међународних успеха и медаља, Јованин успех је један од најзначајнијих до сада, јер је остварен у јакој конкуренцији, а уједно то је њен највећи лични успех.

Јована је такмичење у Чешкој оценила као изузетно искуство, рекавши да планира да настави још снажније да тренира и припрема се за нове успехе.

„Веома сам задовљна резултатом такмичења. Конкуренција јесте била јака и није било лако, али се добро завршило. Све скупа за мене било је једно велико искуство и све ми се веома свидело. Планирам да наставим да тренирам и да се припремам за следећа такмичења“, изјавила је Јована, захваљујући на честиткама и пријему у општини.

Осим Јоване у екипи Националног тима Србије из Малог Зворника били су и Дејан Теодоровић (14) и Бојана Станојевић (16).

После више него успешног такмичења у Чешкој, теквондоисте у Малом Зворнику, за нешто мало више од месец дана, тачније 03. јуна, очекује ново одмеравање снага. У питању је такмичење “Мали Зворник опен”, које већ трећу годину заредом клуб “Душан Силни” организује уз подршку општине. 

“Такмичење је једнодневно и окупља око 200 такмичара из 4 или 5 земаља и ово је прилика да Општини Мали Зворник захвалимо на подршци коју нам пружа у организацији догађаја али и уопште, од оснивања клуба, рекао је тренер Лукић, закључивши да без подршке локалне самоуправе клуб не би имао добре услове за рад и толико успеха. 

Он је рекао да ће у знак захвалности за подршку клуб наставити да успесима спортиста промовише општину и најавио учешће клуба и следеће године на Европском првенству.

 Љиљана Ристановић

{gallery}/2017/2017-04-21_prijem_za_sportistkinju/{/gallery}